Workshop Familieopstellingen

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling is een oplossingsgerichte methode voor persoonlijke- en organisatievraagstukken. Het systemisch werk gaat er van uit dat ons leven zich afspeelt in systemen: het gezin waarin je geboren bent, het bedrijf waarin je werkt of het team waarmee je samenwerkt zijn daar goede voorbeelden van. In ieder systeem gelden drie basiswetten:

1. Ieder heeft zijn eigen plek
2. Er bestaan onderlinge afspraken over ieders taak
3. Het streeft naar balans tussen geven en nemen en tolereert geen geheimen

Als er met één van deze uitgangspunten iets mis is ontstaat er wrijving en raakt het systeem uit evenwicht. Dat kan veel druk leggen op de deelnemers in het systeem, waardoor er zelfs fysieke klachten kunnen ontstaan. Een familie-opstelling is een verhelderend instrument om hiernaar te kijken en zaken weer in evenwicht te brengen. Een opstelling geeft inzicht in (onzichtbare) verstrikkingen.

Voor wie?

Een (familie-)opstelling kan je doen als je ziet dat je terugkerende thema’s hebt die je leven beïnvloeden.
Thema’s kunnen te maken hebben met je gezin, je familie, je werk of je omgang met anderen. Maar thema’s kunnen ook opkomen vanuit gevoelens of emoties die aanhoudend terugkomen en moeilijk te plaatsen zijn. Als je inzicht wilt in de verstrikkingen die jou weerhouden om je leven ten volle te leven, dan kan een (familie-)opstelling van dienst zijn.

Een opstelling kan je individueel doen of met representanten. Tijdens de Workshop Familieopstellingen is er ruimte om ieder thema in te brengen. Vooraf kan je bellen/mailen met Janneke om te overleggen of jouw vraagstelling passend is voor de opstelling.

Bij opstellingen kan je meedoen als vraagsteller (voor € 125,-) of als representant (voor € 25,-). Ervaring is geen vereiste.
Als vraagsteller kan je voor €12,50 een extra deelnemer/representant meenemen.

Direct aanmelden