Introductiecursus Familieopstellingen

Een familieopstelling is een methodiek die dieper inzicht geeft in oorzaken van terugkerende patronen en thematieken in ons leven die ons remmen om datgene te doen waar we echt gelukkig van worden. De inzichten helpen bij het maken van zinvolle keuzes in je werk en leven.

De basis van je leven wordt in eerste instantie gevormd door het familiesysteem waarin je geboren wordt. De stempel die dat geeft op je leven en de keuzes die je maakt is veel groter dan we vaak doorhebben. Gebeurtenissen uit je familie kunnen generaties lang worden doorgegeven. Dit betekent dat impact van bijvoorbeeld emigratie, adoptie, echtscheiding, misbruik, oorlog, criminaliteit, abortus, vroegtijdig overlijden van familieleden, buitensluiten van familieleden enzovoort, nog vaak volledig onbewust in je familie doorwerken. Er ontstaan patronen die meer leden in een familie in meer of mindere mate beïnvloeden. In een familieopstelling worden dynamieken in familiesystemen zichtbaar gemaakt en kan de vraagsteller zich vaak losmaken van verstrikkingen. Ik vind het altijd een bijzondere ervaring en ik wil mijn kennis van familieopstellingen graag delen in deze introductiecursus.

In deze cursus ga je in 4 dagdelen kennismaken met Familieopstellingen en krijg je een systemische kijk op je eigen familiesysteem.

In dit programma komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Theorie over ons onderbewustzijn
  • De basiswetten van (familie-) systemen
  • De werking van systeemopstellingen
  • Praktijk: oefeningen en opstellingen om het zelf te ervaren

Evaluaties uit vorige groepen:

  • Debby: verrijkend, ik ben er open ingegaan, niet verwacht dat het zo helend zou zijn
  • Jacqueline: heel interessant, verhelderend en leerzaam
  • Ruud: geweldig
  • Anoniem: leerzaam, ik vond het heel fijn dat het praktisch was en dat we ook echt familieopstellingen gingen doen

De volgende groep start zaterdag 29 februari 2020.

Data: zaterdag 29 februari, 14 maart, 28 maart en 28 april 2020
Tijd: van 9:30 tot 12u
Kosten: 195 euro
Locatie: Hoefsmid 4, Nootdorp

Voor meer informatie of aanmelding:

Direct aanmelden